De afgelopen 45 jaar hebben we lek- en flowtesten uitgevoerd op praktische alle denkbare producten :

Van ketels tot motoren en katheters, alles waar een criterium is op lek of flow behoort tot de mogelijkheden. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende toepassingen, waar we regelmatig mee te maken hebben. Waarschijnlijk heeft ATEQ al lek- of flowtests uitgevoerd op een product dat vergelijkbaar is met dat van u. Staat uw product er niet bij? Neem dan contact met ons op, we willen graag proberen het te testen. ATEQ heeft een uitgebreid programma aan producten voor kwaliteitscontrole. Deze worden ingezet door vele productiebedrijven in de onderstaande sectoren :

AUTOMOTIVE

ATEQ produceert, levert en onderhoud een breed scala aan instrumenten die specifiek geschikt zijn voor de automotive branche. Deze lek- en flowtest instrumenten worden veelal gebruikt door Tier 1-2-3 toeleveranciers van OEM-klanten (Original Equipment Manufacturers). Hiermee wordt de kwaliteitscontrole uitgevoerd op onderdelen en subassemblages die zij aanleveren.

Onze instrumenten werken met schone, droge lucht via on-site compressoren of stikstof. Afhankelijk van de vereiste toleranties heeft ATEQ ook instrumenten die met waterstof of zelfs stroom werken. Deze testers bieden indien nodig een hogere mate van gevoeligheid of snelheid.

INDUSTRIE

Als een lek buiten de toleranties valt is het product defect. Dit kan leiden tot milieuvervuiling, verlies van steriliteit, of falen van het onderdeel.

Alle processen voor kwaliteitsborging omvatten een protocol voor industriële lekdetectie.

ATEQ heeft een uitgebreid programma aan producten voor integratie in productielijnen en QA testvoorzieningen.

MEDISCH

ATEQ producten worden regelmatig toegepast voor lekdetectie bij medische apparaten.

De eindgebruikers stellen strikte eisen aan deze producten omdat ze vaak worden gebruikt om vloeistoffen toe te dienen of af te voeren van bepaalde lichaamsdelen.

Door een lek zou de vloeistof naar de verkeerde plaats kunnen stromen, of zou de verkeerde vloeistof kunnen worden afgevoerd.

VERPAKKINGEN

Het ATEQ programma omvat meerdere opties voor het testen van verpakkingen en detecteren van lekken.

Voorbeelden van geteste verpakkingen: flesdoppen, spuitbussen en hun doppen, spuitflacons, inktcartridges, flessen voor cosmetica, sachets met voeding, en andere verpakkingen.

ACCU’S

ATEQ biedt diverse methodes aan voor het lektesten van accu’s tijdens de productie.

Zo begint het lektesten van accu’s voor elektrische voertuigen met een Ioniq lektest van de accuzak (battery pouch) en eindigt het met een lektest van de gehele accubak.

ELEKTRONIKA

ATEQ kan uw bedrijf helpen met het verkrijgen van de gewenste IP-certificatie van uw producten.

Onze elektronische apparatuur voor het testen op waterdichtheid geeft aan of uw product voldoet aan de IP-testnormen. Ook kunnen we adviseren over het verbeteren van pakkingen en behuizingen.

Zo zal het gebruik van harde pakkingen meer bescherming bieden tegen de indringing van stof, water en andere vreemde voorwerpen.

Neem contact op met ATEQ voor verkoopinformatie, algemene vragen, informatie over persberichten en marketingaanvragen.