ATEQ produceert, levert en onderhoud een breed scala aan instrumenten die specifiek geschikt zijn voor de automotive branche. Deze lek- en flowtest instrumenten worden veelal gebruikt door Tier 1-2-3 toeleveranciers van OEM-klanten (Original Equipment Manufacturers). Hiermee wordt de kwaliteitscontrole uitgevoerd op onderdelen en subassemblages die zij aanleveren.

Het eisenpakket welke wordt opgesteld door de OEM-klanten omvatten, onder andere:
– toleranties op geometerie;
– toegestane lekwaarden;
– flowcapaciteit.

Onze instrumenten werken met schone, droge lucht via on-site compressoren of stikstof. Afhankelijk van de vereiste toleranties heeft ATEQ ook instrumenten die met waterstof of zelfs stroom werken. Deze testers bieden indien nodig een hogere mate van gevoeligheid of snelheid.

De OEM’s maken zelf ook op een aantal manieren gebruik van ATEQ-producten. Waarbij zij componenttesten uitvoeren om te bevestigen dat de ontvangen onderdelen voldoen aan de gestelde vereisten.

Veel OEM’s (spuit)gieten hun eigen primaire componenten en testen deze om te bevestigen dat deze voldoen aan de ontwerpspecificaties. Deze testen worden gedaan op afzonderlijke componenten en op de volledig geassembleerde producten om er zeker van te zijn dat het hele systeem voldoet. Met de snelheid, gevoeligheid en nauwkeurigheid van ATEQ zijn deze OEM’s in staat om te identificeren of het geteste stuk binnen de gestelde toleranties blijft.

De productrange van ATEQ bevat ook sniffers waarmee snel de bron van een lek kan worden geidentificeerd. Op die wijze kan wordne bepaald of ze het probleem kan wordne opgelost of dat het onderdeel moet worden vervangen.

Het airconditioning (AC) -systeem is een goed voorbeeld van waar ATEQ’s lekdetectieapparatuur voor wordt ingezet. Het is van essentieel belang voor het functioneren en het milieu dat er geen koelmiddel kan lekken. Om optimale prestatie en veiligheid te garanderen worden deze systemen getest op lekdichtheid. Hiermee zorgt de OEM voor een optimale prestatie, veiligheid en dat de kans op aansprakelijkheid of terugroepacties wordt geminimaliseerd.

ATEQ ontwikkeld zich continue en daarmee hebben wij ons voorgesorteerd op de electrificatie binnen de automotive. Hierdoor hebben wij ruime ervaring met het testen van voertuigcomponenten die terukomen in BEV, HEV, BHEV en FCEV voertuigen.

De medewerkers van ATEQ zijn uitermate gekwalificeerd om u te ondersteunen in het nóg verder ontwikkelen van uw kwaliteitsniveau. Door onze technische achtergrond begrijpen wij de taal van de van de productieomgeving en de apparatuur die daarbij past. Neem direct contact met ons op zodat wij uw toepassingen met u kunnen bespreken.

TYPISCHE TOEPASSINGEN BINNEN DE AUTOMOTIVE

Aandrijflijnen
Airconditioning
Remklauwen
Radiatoren
Kunststof kleppen

luchtremsystemen
Uitlaat
– Volledig uitlaatsysteem
– Katalysator
– Dempers
– EGR kleppen
– BPV kleppen
Transmissie
– transmissiebehuizing
– Componenten en assemblages
Koppelomvormerbehuizing

Motor
–  In- en uitlaatspruitstuk
–  Kop
–  blok
–  Turbo
–  volledige assemblage
brandstoflijnen
remleidingen

EV, PHEV en BEV
– batterijpakketten;
– batterijpouches;
– Batterijmodules;
– koelcircuit;
– koelmatels.
FCEV
– brandstofcellen;
– bipolaire platen;
– cell stacks;
– waterstoftanks;
– Kleppen.

AUTOMOTIVE REFERENTIES