LEKKAGETEST E-MOBILITEIT

Bij elke stap in de productie heeft ATEQ verschillende methoden om de batterijen gedurende het hele productieproces te testen. De lektest van de batterijcellen van elektrische voertuigen begint bijvoorbeeld met een ionische lektest van de batterijcelzak en eindigt met een druklektest van de gehele batterijtray.

Om lekken van batterijcellen te testen, introduceert ATEQ de nieuwe gepatenteerde testmethode B28 die een lage, veilige ionisatiespanning biedt om zuurstofmoleculen in de lucht rond de batterijcel te ioniseren. Als de batterijcel correct is geïsoleerd, zal het instrument een lezing van 100% weergeven. Als er een lek is in de isolatie van de batterij, kunnen de geïoniseerde zuurstofmoleculen door het gat stromen en zullen de ionen zich verbinden aan de binnenkant van de batterijcel, zonder deze te ontsteken. Dit zal een isolatiepercentagelezing van 0% op het instrument weergeven, en de operator of machine kan vervolgens het onderdeel afkeuren.

De B28 kan worden geautomatiseerd in een productielijn om snelle slaag-/zaktests van de cel te ondersteunen. Het defecte onderdeel kan vervolgens naar een reparatiestation worden gebracht voor een handmatige leklokalisatietest met behulp van de Ioniq-staaf om te vinden waar op de cel de testnaald een lezing van nul procent op het instrument creëert.

Nadat de batterijcellen de ionisatielektest hebben doorstaan, bestaan de volgende fasen uit het assembleren van meerdere cellen om een batterijmodule te creëren, het combineren van de modules in een batterijpakket, en vervolgens het samenstellen van meerdere batterijpakketten in een batterijtray. Elk van deze batterijassemblages vereist een lektest. Het testen van de waterdichtheid van batterijmodules, -pakketten of -trays houdt een ander type waterdichtheidstest in dan die voor cellen. De differentiële drukval lektesters van ATEQ, zoals de F620, kunnen de batterijverpakking testen door de openingen van de verpakking af te dichten en samengeperste lucht in de verpakking te injecteren, de druk te meten en de drukval te meten, wat zou duiden op een lek in de batterij. Als het lekpercentage overeenkomt met de testspecificaties, is de batterijverpakking luchtdicht.

ATEQ ondersteunt zijn klanten in hun productie- en assemblageprocessen van batterijen voor elektrische voertuigen.

Wij vervaardigen en leveren de apparatuur die nodig is om alle tests uit te voeren die u nodig hebt, zoals:

het verbinden van batterijelementen
modularisatie
de assemblage van het pakket
de toepassing van het batterijbeheersysteem (BMS)
het opladen van de batterij

Wij zorgen ook voor monitoring, training, kalibratie, onderhoud en probleemoplossing van de geïnstalleerde apparatuur.

“ATEQ is toegewijd aan uw langetermijnsucces”

ONZE E-MOBILITEIT PRODUCTEN

F620

F670 LV

PMC1000

TYPISCHE TOEPASSINGEN VOOR E-MOBILITEIT DETECTIE-APPARATUUR

Zakken/Cellen
Behuizing
Koelcircuits
Modules
Stekkers/stopcontacten
Verpakkingen
Einde van de lijn

Batterijmodules
Batterijen
Vliegtuigbatterijen

Bipolaire plaat
Brandstofcel
Membraanelektrode
Gemonteerd

Isolatie motorspoel
Invoer
Olie-, water- en koelcircuits
Inverter
Eindelijntest

Tank
Kleppen
Slangen

Camera’s
Connectoren
Sensoren
Kabels
Stekkers en contactdozen
Lidar

TPMS-sensoren
Banden

ONZE BROCHURES

E-mobiliteit

Lektest

Waterstofvoertuig

Elektrische auto EV

Neem contact op met ATEQ voor verkoopinformatie, algemene vragen en marketingaanvragen.